Hoe verloopt een behandeling bij Cat Pretty?

Bij Cat Pretty worden alléén katten getrimd (geen honden) en het trimmen gebeurt uitsluitend op afspraak.
Eventuele stress bij een kat die op de trimtafel zit kan overslaan op wachtende katten. Daarom werk ik alleen op afspraak en plan ik ruim voldoende tijd in, zodat er vrijwel nooit wachttijden zijn.

Rust, geduld en een katvriendelijke hantering zijn de uitgangspunten bij mijn werk. Het welzijn van uw kat staat voorop. De kat wordt met respect behandeld en benaderd. Ook als dat respect niet helemaal wederzijds is ;)

Bij nieuwe katten is er eerst een korte intake (gegevens noteren), voor zover dat vooraf nog niet gedaan was per telefoon of e-mail.

Ook maak ik een foto van de kat voor zijn of haar dossier. Na afloop maak ik ook een foto, zodat ik bij een volgende afspraak kan terug zien wat ik bij het laatste trimbezoek gedaan heb. Het is mogelijk dat ik de voor- en na-foto’s op de facebook-pagina van de trimsalon plaats. Als u dit liever niet heeft laat het gerust weten. Na de intake en de foto wordt gekeken wat de vachtconditie is en wordt in overleg met u bepaald welke behandeling het beste is. Meer informatie over de verschillende behandelingen vindt u hier

De behandeling begint meestal met het checken van de nageltjes van de kat. Ik knip de nagels niet standaard. Zeker niet bij katten die veel buiten zijn, en zich moeten kunnen verdedigen. Ook bij katten waarbij het nagel knippen meer stress geeft dan het trimmen zelf wordt gekeken of het nagel knippen achterwege gelaten kan worden. Bij oudere katten of katten met erg rond groeiende nagels is op tijd knippen van de nagels echter wel belangrijk om zo het leed van pijnlijk in de teenzooltjes groeiende nagels te voorkomen.

Bij bange en/of boze katten wordt er regelmatig een korte knuffel- of wandelpauze ingelast om de stress bij de kat niet te hoog op te laten lopen.

De meeste katten kunnen zonder narcose getrimd worden. Er is echter altijd een klein percentage waarbij dat niet lukt. Vaak blijkt aan het begin van de behandeling al dat een kat ’te wild’ is, d.w.z. te bang of te boos, of een combinatie van bang en boos. Als de kat echt getrimd moet worden, vanwege klitten bijvoorbeeld, is het voor mens en dier dan veiliger, en diervriendelijker, om de kat ‘met een roesje’ te trimmen bij de dierenarts. Dit komt gelukkig niet vaak voor. Voor het merendeel van de katten blijft het trimmen een hanteerbaar iets.

U kunt er gewoon bij blijven als de kat getrimd wordt.
De aanwezigheid van de eigenaar werkt vaak geruststellend op de kat en bij erg bewegelijke katten kan het handig zijn als u op bepaalde momenten even helpt de kat vast te houden.
Een behandeling duurt meestal 3 kwartier tot 1 uur. Veel langer wil ik het voor de kat ook niet laten duren. De behandeling van een korthaar duurt meestal korter.


De trimsalon
Ik beschik over een kleine, rustige trimruimte aan huis waar u en uw kat van harte welkom zijn. Veel katten laten een trimbehandeling in de trimsalon beter toe dan thuis, waardoor de trimbehandeling vaak korter duurt. Een ander voordeel van een afspraak in de salon in plaats van bij de kat thuis, is dat ’thuis’ zo een veilige plek blijft. Uiteraard is de hele behandeling erop gericht stress tot een minimum te beperken, maar veel katten ervaren toch op z’n minst een tijdelijke beperking van hun vrijheid en gevoel van controle. Meer informatie over de bereikbaarheid van de trimsalon vindt u hier.

Sinds 2022 geldt een nieuwe klantenstop voor afspraken aan huis. (*)

Omdat het vele rondsjouwen met mijn trimspullen fysiek te belastend is geworden en omdat mijn agenda het inplannen van reistijd niet meer toe laat, neem ik geen nieuwe klanten meer aan voor afspraken aan huis. Nieuwe klanten kunnen natuurlijk wel terecht voor een afspraak in de salon. Bent u zelf niet mobiel en woonachtig binnen mijn servicegebied dan kan gekeken worden of ik een uitzondering kan maken. Parkeerruimte op loopafstand is wel vereist. Voor afspraken bij u thuis wordt een km-vergoeding van 35 cent per km berekend vanaf postcode 1106 JV (heen en terug) en eventuele parkeerkosten worden doorberekend aan de klant.

(*) Voor vaste Cat Pretty-klanten kunnen nog wél huisbezoeken gepland worden, indien dat tot nu toe gebruikelijk was.

Kopie van Lily11
Lily bezoekt de trimsalon

error: Content is protected !!