Artikel Groomers Europe ~ Trimmen op locatie… Je komt nog es ergens :)

Autoshowroom-kat Beauty, die thuis niet overweg kon met de andere katten en op de werkplek van haar personeel is gaan wonen. Beauty wordt daar, tussen de auto’s, dus ook getrimd.

Ik heb een trimsalon aan huis, maar net als veel collega-kattentrimmers trim ik ook bij de klant thuis. Trimmen in de eigen salon heeft zo z’n voordelen; geen reistijd en alles bij de hand. Voor veel klanten is het echter prettiger als je aan huis komt. De kat kan bijvoorbeeld slecht tegen autorijden of men heeft geen auto.

Hoewel het gesleep met trimspullen soms wel vermoeiend is, scheelt het voor de kat aan reisstress als de kattenkapper aan huis komt én zorgt het voor de kattenkapper zelf voor de nodige afwisseling in de trimagenda.

Mijn servicegebied beslaat een deel van Amsterdam en de buitengebieden daar omheen. En dan kom je nog wel eens ergens.

De Wallen

Ik heb (toen ik nog in het centrum trimde) een tijd lang regelmatig over de Amsterdamse wallen gelopen op weg naar een kattenklantje dat daar bij de Oude Kerk woonde, met mijn tas met poezen-scheerspullen over de schouder… Ja, alle kattentrimmers hebben de grap vaak gehoord; hahaha, jij scheert poezen! Ja ik scheer poezen, maar dat heb ik daar maar nooit aan de grote klok gehangen.

Bij het trimmen aan huis kom je in allerlei soorten woningen; doorsnee rijtjeshuizen, prachtige grachtenpanden of oude drie-hoog-achter-paleisjes waar je je kont niet kunt keren zonder (bijna) de veel te grote flatscreen tv omver te gooien. Sommige kattenklantjes wonen heel relaxt op een woonboot op een gracht of buiten Amsterdam op een woonark, landelijk tussen de weilanden.

Onverwachte situaties

Bij mooi weer trim ik regelmatig in een tuin, maar ook fotostudio’s, stacaravans, kapperszaak, beautysalon, kantoor van de zaak, boerderij, paardenstal, manege-kantine en zelfs de showroom van een autobedrijf (zie foto) kan ik afvinken als plekken waar ik katjes getrimd heb. Hoewel de meeste afspraken wel volgens een bepaald patroon verlopen, op welke locatie je ook bent, raak je soms ook in onverwachte situaties verzeild.

Soms kun je bijvoorbeeld op een goed beveiligd trimadres niet zomaar naar binnen en sta je naast de deurbel-met-camera te wachten tot het hek bij de oprit opengaat en je verder kunt rijden. Soms kun je op een goed beveiligd trimadres echter juist niet zomaar weer naar buiten omdat de bewoner dacht dat één van de kinderen nog thuis was om je eruit te laten, maar bleek het huis op trimster en getrimde kat na verder verlaten…

Maar één trimafspraak zal ik qua locatie niet snel vergeten.

Ik had een afspraak met een mevrouw die haar kat vaak meenam naar het werk. Agendatechnisch was het handig als de afspraak daar kon, de kat zou dan toch ook daar zijn. De tomtom leidde me naar een adres op een groot bedrijventerrein. Snel geparkeerd en aangebeld. Ik kwam binnen in een lichte hal met een zen-achtige uitstraling. Bamboe-bloemstuk, rijstpapier-lamp… Yogastudio, gokte ik, die schoten destijds als paddenstoelen uit de grond. Achter dit lichte gedeelte was een ruimte met keukentje, lounge-bank en TV. Da’s weer eens wat anders dan de harde stoeltjes en gladde tafeltjes in een doorsnee bedrijfskantine. Al snel ging mijn aandacht verder naar de kat; een bewegelijke Ragdoll-dame met happerige flanken waar al wat klitten uit de vacht waren geknipt. Toen ik eenmaal bezig was met trimmen vielen me wel wat merkwaardigheden op. Het was wel een beetje donker in deze kantine. En de eigenaar van de kat liep rond in een lange peignoir met panterprint. Er liepen ook wat jongere meiden rond. Wat waren die eigenlijk luchtig gekleed… Was het een sauna- of massagesalon dan? Vervolgens kwam er nog een jongedame de kantine in met één handdoek om haar hoofd gewikkeld en één handdoek nèt decent genoeg om haar lichaam.

Pas toen één jongedame aan een andere vertelde hoe ze een ietwat verlegen mannelijke klant had kunnen helpen viel bij mij (eindelijk) het kwartje. Na afloop van de verder overigens normaal verlopen afspraak zat ik toen toch wel even grinnikend in de auto. Vooral ook om mijn eigen naïviteit.

Ook af kunnen vinken op het lijstje trimlocaties: bordeel.

 

© Saskia Heijboer – Kattentrimsalon Cat Pretty – juli 2018 / terug naar Blog-overzicht

Gepubliceerd als artikel in trimmersvakblad  Groomers Europe, 2018 editie 4.

error: Content is protected !!